home

ONDERSTEBOVEN
Tijdschrift van DISK


Een veelzijdig tijdschrift
Wat treft u aan in OndersteBOVEN?

Abonnee worden?
Artikelen

Een veelzijdig tijdschrift

Bent u geïnteresseerd in de rol, die arbeid in onze maatschappij speelt? Heeft zorg(arbeid) uw aandacht? Denkt u na over inkomen? Vraagt u zich af wat dit alles met geloven en kerk-zijn te maken heeft? Dan is een abonnement op 'OndersteBOVEN' het overwegen waard.
Het arbeidspastoraat ontmoet allerlei mensen. Hun ervaringen rond de alledaagse gang van zaken, rond de zorg voor de dag van morgen, zijn meestal geen nieuws. Die mensen ontmoeten en naar hun verhalen luisteren: dat is pastoraat. Op gesignaleerde noden ingaan en waar nodig helpen: ook dat is arbeidspastoraat. In samenleving en kerken die verhalen kenbaar maken, daartoe dient 'OndersteBOVEN'.
OndersteBOVEN heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een veelzijdig tijdschrift van het arbeidspastoraat DISK met actuele thema's en discussies rond arbeid, zorg en inkomen; economie en geloof; verarming en verrijking. In dit blad ontmoet u arbeidspastores en mensen, die actief zijn op de werkvloer. Zo volgt u ontwikkelingen in onze maatschappij op de voet.
De verhalen uit het arbeidsleven, de theologische bezinning en het eigenzinnig debat in de columns maken elk nummer tot een levendige visitekaart van het arbeidspastoraat van acht kerken. OndersteBOVEN luistert naar mensen, hun ervaringen en beleeft met hen mee de arbeid, het ontslag of uitgerangeerd zijn, het knokken vanuit een uitkering. Je kan er niet omheen, raakt er ondersteboven van.

omhoog

Wat treft u aan in OndersteBOVEN?

Elk nummer opent met een thema, afkomstig uit de praktijk van het arbeidspastoraat. Naast achtergronden en informatie treft u concrete ervaringen en verhalen aan. De redactie geeft aandacht aan hoopgevende en voorbeeldgevende activiteiten en gebeurtenissen. U kunt er wellicht iets mee doen in uw eigen situatie.
Lees verder op de pagina: OndersteBOVEN. Tijdschrift van DISK. Artikelen.
Welke zeggingskracht hebben verhalen uit de bijbel gelegd naast de verhalen van deze tijd? Arbeidspastoraat is levendig en de rubriek 'DISK werk' geeft inzicht in de praktijkverhalen, altijd via mensen. In de column 'De Steen' signaleert politicus Gerda Verburg zaken, die voor arbeidspastoraat van belang zijn. Albert Slaats deelt elk nummer een 'Kopstoot' uit. Verhalen uit uit de onderkant van de samenleving worden met bruggen naar onze samenleving en onze tijd verbonden. U treft informatie aan over landelijke activiteiten, nieuw verschenen publicaties, en mensen betrokken bij arbeidspastoraat DISK.
OndersteBOVEN besteedt aandacht aan actuele onderwerpen. Bijvoorbeeld de toenemende invloed van de 24-uurseconomie, de (her)waardering van zorgarbeid of de situatie van mannen en vrouwen met flexibele arbeidscontracten. Economie bepaalt ons allemaal. Wat betekent dit in de land- en tuinbouw? Hoe raakt economie mensen in de technologie? Wat voor invloed is in de zorg merkbaar? OndersteBOVEN signaleert nieuwe ontwikkelingen en laat zien hoe deze van invloed zijn in het leven van mensen.OndersteBOVEN luistert naar wat mannen en vrouwen over hun betaalde en onbetaalde werk in die economische samenleving te vertellen hebben. En vraagt door op wat dit betekent voor zingeven, geloven, hopen en dromen. Zo maakt OndersteBOVEN van economie een zaak van geloven.

omhoog

Abonnee worden?

Door een abonnement te nemen blijft u op de hoogte.
Voor een abonnement is de richtprijs vrijwillige bijdrage € 20,-. Een los nummer kost € 2,50 (excl. portokosten).

Bestellen kan met het on-line bestelformulier: bestelformulier

U kunt ook contact opnemen met landelijk bureau DISK, Luijbenstraat 17, 5211 BR 's-Hertogenbosch tel. 073 - 6128201, e-mail: info@disk-arbeidspastoraat.nl.

omhoog

home