home

PROJECTEN

VOORJAARSCONFERENTIE
DISK, NETWERK DAK

WAAR WORD IK BLIJ VAN?
Inspiratiedag 9 april 2011

Waar word ik blij van?

Waarom deze dag?
Programma
Adres en route
Aanmelden

Klik hier om de uitnodigingsfolder te downloaden.

DISK heeft dit jaar niet de Voorjaarsconferentie in de bekende formule. Wel sluit DISK zich aan bij de dag 'Waar word ik blij van?' die geïnitieerd is door de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA, en roept de achterban op om naar deze inspirerende dag te komen.

Waarom deze dag?

Er gebeurt momenteel van alles in Nederland waar veel mensen zich zorgen over maken en boos overworden. Dat ontlokte iemand in de AKN/EVA-achterban de hartekreet: “Laten we op zoek gaan naar dingen waar je energie van krijgt, waar je blij van wordt. Juist nu is het belangrijk een tegenwicht te bieden aan gevoelens van angst en somberheid."

Op onze zoektocht hebben we ons laten leiden door noties als ‘dat onmacht doorbroken kan worden’, dat we onszelf kunnen oefenen in ‘anders gaan denken’ en dat ‘de eigenaar van een probleem in principe de bezitter is van een oplossing’.
De vele positieve reacties op de aankondiging van onze zoektocht hebben ons verrast: mensen werden er blij van om (mee) te zoeken naar energie en inspiratie. En dan blijkt er nog een heleboel te zijn waar je blij van kunt worden. Meer dan op een dag aan bod kan komen.

Waar word ik blij van?Op 9 april presenteren wij in Utrecht een aantal projecten waarvan mensen ons lieten weten ‘daar word ik blij van’. Daarnaast is er info beschikbaar over andere initiatieven die ons en anderen blij maken en die we (nog) niet in de presentatie konden betrekken.

U ontvangt geen bevestiging van deelname.
Deelname aan de dag is gratis.
Als reiskosten een bezwaar zijn, kunnen die op basis van OV tweede klasse gedeclareerd worden bij de werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA.

omhoog

Programma

10.00 – 10.30 Inloop met koffie en thee

10.30 – 10.40 Welkom door Joan Bulder, voorzitter werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA

10.40 – 11.00 Rechtop! is meedoen, door Trudy Ooms-van der Hoek van Ooms&vanderHoekWerkarchitecten, Deventer en een ambassadeur van het project

11.05 – 11.25 Project 1111 kinderkamers, Charlotte Duzong van Low Budget Restyling, Harderwijk

11.30 – 11.50 ‘t Groene Sticht , woon- en werkgemeenschap, Utrecht, door Nico Ooms (coördinator) en René van Bemmel (bewoner)

12.00 – 12.40 ‘Open deuren naar geluk’, optreden van Mondo Leone / Leon Giesen, filmmaker, muzikant, verhalenverteller

12.40 – 13.30 Lunchpauze met Informatiemarkt

13.30 – 14.45 Drie workshops, gebaseerd op de drie gepresenteerde projecten: gelegenheid om er meer over te horen en door te praten

14.45 – 15.30 Thee, koffie en gelegenheid om nog even na te praten en/of de informatiemarkt te bezoeken

omhoog

Adres en route

Adres
De Wijkplaats, Johannes Camphuysstraat 101, 3531 SE Utrecht
(telefoon tijdens de dag: 06-23292906)

Openbaar vervoer
Vanaf station Utrecht Centraal, uitgang busstation Zuid, stadsbus 39 richting Maarssen Station via Terwijde of stadsbus 37 richting Maarssenbroek via Lage Weide. Uitstappen op de Vleutenseweg, halte Hasebroekstraat. De Vleutenseweg naar links oversteken (u ziet de JP Coenstraat) en schuin naar rechts de Johannes Camphuysstraat inlopen. Dan nog ongeveer 300 meter wandelen.

Wandelen
Vanaf het station kan ook: neem uitgang Jaarbeursplein, steek het streekbussenplein naar rechts over, naast de parkeergarage en het hotel naar de oversteekplaats Westplein (bij de tramhalte). U steekt het Westplein over, rechtdoor de Damstraat in, dan linksaf Kanaalstraat. Doorwandelen naar kruispunt met stoplicht en links de katholieke kerk tot aan de ophaalbrug. Voor de brug rechtsaf de Johannes Camphuysstraat in. Looptijd ongeveer 15-20 minuten.

Met de auto
Raadpleeg www.anwb.nl of het routewijzersysteem in uw auto. In de buurt van de Wijkplaats kost betaald parkeren € 2,55 per uur.

omhoog

Aanmelden

Aanmelden is wel nodig en kan via
info@disk-arbeidspastoraat.nl, 073-6128201

S.v.p. bij aanmelding voor de inspiratiedag voorkeur workshop opgeven:
1. Rechtop! is meedoen
2. project 1111 kinderkamers
3. ‘t Groene Sticht, wonen en werken

omhoog

Naar beginpagina voorjaarsconferentie

home